söndag 13 maj 2012

Bora Bora, Franska Polynesien

Kryssningsfartygens Mecca. Här avlöser de varandra med en farlig fart, det ena efter det andra. I huvudorten Vaitera släpps alla dollarturister lösa med siktet inställt på pärlbutikerna. Ungefär var tredje affär längs huvudgatan är en pärlbutik. Dessutom kan man köpa dem på marknaden. Restauranter och barer finns inte så många, men de som finns är bra. Speciellt bra är Bloody Marys, etablerat 1979, strax utanför stan, givetvis känd för sina Bloody Marys, och jag kan rapportera att dom håller måttet. Priset är endast XPF 1000 (ca 75 kronor) Helt OK enligt Bora Boriska mått. Kändislistan och fotogalleriet utanför är gigantiskt.  

Cykelrundturen runt ön (32 km) visade att södra delen liknar just det söderhavsparadis som syns på foton och turistbroschyrer, med sandstränder med 30 grader C, flotta hotell etc. Norra delen är baksidan.  Här finns fortfarande en massa bil- och båtvrak, uttjänta tvättmaskiner och annat bråte längs vägarna och på tomterna.
Bäst av allt var emellertid att World Arc´s dinghytävling vanns av Working on a Dream. Vår taktik, att knycka alla de övriga ekipagens paddlar höll. Dessutom, vana kappseglare som vi ju är, kunde vi läsa banbeskrivningen.

På söndag den 13/5 går starten för nästa delsträcka, till Vavau på Tonga, via Suwarow, Cook Islands, och Niue.

1 kommentar:

  1. Vad duktigt att ni vann tavlingen! Jag har sett bilder pa hemsidan, kul at se! Hoppas etappen ni ar ute pa nu gar bra! PoK

    SvaraRadera