söndag 5 augusti 2012

Mackay, Australien

Efter 6 blåsiga dygn med mycket squalls och lite sömn nådde vi Mackay. Detta var den värsta delsträckan så när som på sista dagen. Efter passagen genom Hydrografers Passage i barriärrevet vände allt. Blåsten och regnet försvann och solen tittade fram. Det gjorde också ca 15 stora valar som hade uppvisning framför oss. De blåste ut sina fontäner med utandningsluft samt gjorde volter och hoppade. En fantastisk avslutning på en annars jobbig sträcka.

Efter sedvanlig båtvård och rekognosering i området infinner sig en lite märklig känsla. Det är färdigseglat. Nu fortsätter Hans och Hanna själva till Bali där nästa besättningsman mönstrar på. Lena och jag förbereder oss för besök i Melbourne och sedan hemfärd.

 I Australien är det vinter. Det är kallt. Temperaturen går ner till 13 på nätterna och det är väldigt fuktigt.  Mackay är en nybyggarstad med mycket kolgruvor och sockerodling. Stadens befolkning har fördubblats till 110000 invånare på endast 10 år.  Mackay tillsammans med Sidney är dyrast i Australien. En AUD kostar för tillfället 7,50 och allt är dyrt.
Mackay Marina är stor, elegant och välfungerande sånär som på att utlovat wifi i marinan inte fungerar alls. Yachtcluben tog emot oss med öppna armar och bjöd flott på både det ena och det andra. Det är inget fel på gästvänligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar