måndag 13 augusti 2012

Melbourne, Australien

Inte heller här är det fel på gästvänligheten. Familjen Clark tog emot oss med öppna armar. Amber, vår utbytesstudent 1997, och hennes föräldrar, hade planerat varje minut under vårt besök. Vi har hunnit med Great Ocean Road, helikopterfärd runt the 12 Apostles, Puffing Billy, båtfärd från city till Williamstown, Eureka tower, middag på the Rockpool med flera restauranter, vinprovning i Yarra Valley samt en fotbollsmatch (Australian rules) mellan Mellbourne och Gold Coast.  Healesville Sanctuary bjöd på alla de australienska särarterna i djurvälden, kängurur, koalor, tasmanian devils, etc. Häftigast av allt var emellertid att se vilda kängurur på golfbanan i Angelsea. Några speciella regler om man skulle träffa en känguru tycks inte finnas. Om man emellertid skulle råka skada eller ”ha ihjäl” en, uppmanas man att om möjligt släpa den till sidan och rapportera detta till klubbledningen. För detta ändamål finns en speciell ”Kangaroo reporting form”.


Det har varit en mycket upplevelserik och spännande segling. "Jordens baksida", Stilla Havet, har fått ett ansikte, med många öar, folkgrupper, kulturer som jag inte tidigare kände till. Det finns för övrigt oändligt mycket mer att utforska...
Melbourne kändes som ett lämpligt mellansteg innan det normala pensionslivet på Sonaholm inträder. Vad som blir normalt återstår ju att se. I alla händelser, vi är hemma och därmed är denna del bloggen avslutad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar