lördag 21 januari 2012

Rodney Bay

Rodney Bay är en liten trevlig stad. Det mesta funkar bra, många och bra restauranter, och bra shopping. När vi skall in till stan ifrån marinan tar vi jollen och förtöjer vid dingy dock. Dock måste man låsa fast jollen i bryggan, annars finns den kanske inte kvar när man kommer tillbaka. Rodney Bay Marina är full av segelbåtar ifrån alla världens hörn.  Ingen båt är mindre än 40 fot. Tvättbilen (en golfbil) kommer och hämtar och lämnar tvätt varje dag längs bryggorna, soporna som man sätter på bryggan hämtas flera gånger om dagen, fruktbåten gör en lov varje morgon och säljer färsk frukt. Restauranter och barer inne på området håller bra klass.

Rodney Bay är trivsamt, till skillnad ifrån de andra städerna vi har sett här. Gros Islet, huvudstaden Castries och Soufrier är bland de ruffigaste och skruffigaste och mest nedgångna städer jag någonsin sett.
Nästa anhalt blir San Blasöarna i Panama (gulfsidan). Där finns inget internet. Nästa internetmöjlighet finns inte förrän i Shelter Bay, precis på norra sidan av kanalmynningen. Där är vi ca den 22/1. Kanalgenomfarten börjar den 23/1. Det dröjer alltså ett tag innan nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar