söndag 29 januari 2012

Panama City

Panama City är en omväxlande stad. Det finns en modern del med många skyskrapor och häftig skyline. Här bygger man just nu ett nytt Hilton som kommer att bli Latinamerikas högsta byggnad med ca 90 våningar. Donald Trump har sin egen skrapa här också. Det finns ett modernt finanscenter etc.  Det finns också en kolonial del av staden. Här måste man renovera alla gamla byggnader.  Ingenting får rivas. Det blir charmigt och tilltalande. Givetvis finns också en baksida med mycket slum och kriminalitet. Vi åkte taxi till postkontoret där och taxichauffören insisterade på att eskortera oss ifrån bilen in till postkontoret.   Det finns också mycket historiska monument och byggnadsrester ifrån kolonialismen. Allting är billigt här, och Panama håller på att bli en ny shoppingmetropol.

Ca 1 timmes bussfärd ifrån city kan man besöka Embera-indianernas by ute i djungeln. Man får åka urholkad trädstam med 15 hästars Yamaha långt upp på Chagre River. Här kan man bada i vattenfall, titta på jättestora spindlar och lyssna på papegojor och kolibrier.  Ganska turistiskt men mycket intressant.

Det finns en baksida till. Det är alldeles för varmt, 30-34 på dagarna, ingen vind och ingen skugga. Det är för varmt i båten och inga badmöjligheter i närheten.  Kvällarna och nätterna bjuder på lite svalka, ca 26 grader. Det bästa man kan göra är att uppsöka luftkonditionerade affärer oh barer, vilket i och för sig inte är så illa.

2 kommentarer:

  1. ha ha barer det kan väl inte vara fel.. same same her i Thailand. Hörde jag skål.

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt bra segling till Galapagos! Kram

    SvaraRadera