måndag 2 januari 2012

St Lucia

Västindien (Rodney Bay, St Lucia) motsvarar ganska precis de förväntningar jag har haft på Västindien. Syndigt vackert med mycket palmer, vita stränder med 28C i vattnet, dock lite för salt, trevlig och öppenhjärtlig lokalbefolkning. Rompunchen, med Chairmans Reserve som bas, mixad med orange och ananas och några andra lokala frukter är gudomlig i alla dess varianter.  Den lokala ölen Piton är OK. Det finns bättre.  Också frisörsbesöket hos den lokala herrfrisören motsvarar förväntningarna. Mina vita lockar satte piff på ett i övrigt kolsvart golv.  25 EC$ (ca 65 sek) är också enligt förväntningarna. Det slår till och med Josef hemma i centrumhuset.

Det finns en baksida. I den närbelägna fiskarbyn  Gros Islet är fattigdomen  och nedskräpningen påtaglig. Restaurangerna mycket bra med en creolsk touch, men reggaen i högtalarsystemet visar sin styrka med alldeles för mycket decibel – olidligt. Även discot inne på marinan visar musklerna med decibel, grannbåtens vindgenerator väsnas som vindkraftverk brukar och grannbåten på andra sidan har inte dragit åt sina fall. Det kan bli lite svårt med nattsömnen.

Dagarna går åt till lite sightseeing, lite planering och lite båtvård, och på söndag går färden vidare mot San Blas och Panama.  Internetuppkopplingen är svajig och inte helt tillförlitlig, så det kan dröja mellan inläggen. Jag ska försöka lägga in lite bilder innan vi kastar loss.

3 kommentarer:

  1. Spännande! Vill höra mer, maila nu dina döttrar:) Och hur gick flygresan?

    Sona överlevde nyåret fint. Nyårsafton bjöd på ett fantastiskt väder så det blev korvgrillning över öppen eld, (samtidigt som vi eldade upp lite mer bråte:)), bastu och dopp i havet.

    Nu är stormen Emil här och jag håller tummen för att vi surrade fast båten ordentligt...... :)

    Stor KRAM

    SvaraRadera
  2. Fick nu länken till din blogg av Ina och det ska bli riktigt spännande att på avstånd följa med på er resa. Önskar er stort lycka till på färden! Hälsa Lena också så mycket.
    Hälsningar
    Mona och Thomas

    SvaraRadera
  3. Käre vän. det är helt fantastiskt det du o ni upplever. sorry att jag varit lat och inte visat mitt intresse förrän nu.
    Finns en del anledningar som vi inte behöver gå in på nu om varför.

    Ska nu följa dig mera intensivt. och förstår att du gör din "livs resa".inponerande....
    själv ägnar jag mig mest åt golf. hade planer på att spela i går... men det var för varmt, ska göra ett nytt försök i morgon 0800.

    Salta bad är gillar du inte? eller?

    Hälsningar / Acke, som återkommer.

    Hur gör man för att publisera? ogiltiga tecken?

    kanske nu då?

    SvaraRadera